Sad-Koval

  • Тел.+38(097)-251-25-65 Тел.+38(050)-618-64-45 E-mail:[email protected]

  • Яблуня білий налив

    Яблуня білий налив  (Папіровка) – широко розповсюджений сорт, що був виведений за допомогою народної селекції. Характеризується плодами ранньолітнього дозрівання.
    Даний сорт характеризується білою, ніжною, крупнозернистою, досить соковитою в оптимальній зрілості, зі слабким ароматом, кисло-солодкого смаку м’якоттю. Приготовані з плодів білого наливу соки, відрізняються підвищеним вмістом в них катехінів. У плодах зосереджено: 9,0% цукрів, 0,97% тітруемих кислот, 209 мг/100 грам Р-активних речовин, 21,8 мг/100 грам аскорбінової кислоти, 10,0% пектинових речовин. У середньому, знімна стиглість плодів настає в першій декаді серпня місяця. Тривалість зберігання плодів – 2-3 тижні.   Яблука білий налив  мають дуже тонку шкірку, а самі без покривного забарвлення,янтарно-жовтого кольору .Характеризуються швидким плодоношенням ,вже на другий рік після посадки та високою продуктивністю. Має порівняно високу зимостійкість.

    Доросле дерево росте до 4-5 метрів. Його крона з віком стає більш розлогою і широкою. До кінця серпня відбувається два знімання плодів. Яблука дозрівають округло-конічної форми. Їх вага залежить від віку дерева, з часом дрібнішають. Маса плоду від молодого дерева 120-150 г, а от від дорослого дерева – 60-80 г. Шкірочка яблук забарвлена ​​в біло-жовтий колір з рум’янцем. На смак вони соковиті, характеризуються слабкою кислинкою. Завдяки своїм смаковим якостям, часто використовуються в кулінарії.