Sad-Koval

  • Тел.+38(097)-251-25-65 Тел.+38(050)-618-64-45 E-mail:[email protected]

  • Здоровий сад.

    Посадити свій садок і збирати в ньому рясні врожаї екологічних плодів мрія кожного любителя-садівника. Однак, завжди знайдуться й інші бажаючі «понадкушувати» наш врожай, наприклад, всілякі шкідливі організми: гриби, бактерії та шкідники (попелиці, листовійки, кліщі, жуки та ін.). Для стримування їхньої шкідливої діяльності доводиться вдаватися до захисних заходів. Звичайно, кожен хотів би виростити врожай без застосування хімічних препаратів, але в умовах нашої екології – це не завжди реально. Якщо у вас достатньо часу і коштів, можна і на основі біопрепаратів отримати хороший врожай. Для цього важлива стабільність обробок, тобто від початку і до завершення сезону сад регулярно, кожні 5-7 днів, обробляють. З особистого досвіду стверджую, що при регулярних обробках біопрепартами, захистити врожай і зібрати екологічно чисту продукцію можливо, однак, потрібно багато часу та коштів.У своїй практиці вирішив поєднати обробку хімічними та біологічними препаратами.

    крымская ароматная

    На початку сезону використовую хімію, а ближче до дозрівання обходжуся тільки біологічними засобами. Намагаюся останню хімобробку виконувати за два місяці до дозрівання плодів (виробники хімпрепаратів рекомендують місяць). Отже, ще восени, коли листя пожовкло і починає обсипатися, роблю обробку карбамідом (500 г. на 10 л. води). У даний розчин вирішив спробувати додавати фунгіцид системної дії Хорус (3 г. на 10 л. води), тому що він добре діє при низьких температурах. У даній комбінації, Карбамід не тільки живить дерева, а й підсилює дію Хоруса і також вбиває гриби. Точно таку ж обробку повторюю ранньою весною, поки ще бруньки не набухли. Навесні можна додати ще 200 мл. препарату 30 В, він хороший як прилипач та ідеально губить яйцекладки шкідників (попелиці, щитівки, кліщів).

    Обробку потрібно виконувати при температурі не нижче +5 0С. Другу весняну обробку роблю перед самим цвітінням, по рожевому бутону. Якщо температура повітря не вище +15 0С, беремо препарат Хорус, якщо вже вище +18 0С, тоді потрібно обробити препаратом на основі міді Чемпіон, Купросад, Блу бордо, Медян Екстра, Косайд 200 тощо. Сюди обов’язково додаємо інсектицид, наприклад, Децис. Обробки баковими сумішами набагато ефективніші. Відразу ж, після цвітіння проводимо третю обробку. У цей час дуже ефективна суміш Скора і Топазу, обов’язково додаємо Моспілан або Каліпсо від шкідників системної дії, і Дурсбан або Децис, контактної дії. Помітив, що поєднувати інсектициди контактної та системної дії набагато ефективніше. Цими ж препаратами потрібно обробити четвертий раз – через два тижні після третьої обробки. Більше обробок хімічними препаратами не виконуємо. Далі, один раз на десять днів, обробляю біопрепаратами. На своєму досвіді використання біопрепаратів переконався в ефективності продукції фірми Валагро (Італія).

    ноябрьская

    За 4 роки я підібрав набір її препаратів, які, в комплексі, доповнюють один одного, а також живлять рослини, стимулюють їх імунітет, захисну систему. Крім того, ці препарати розщеплюють і виводять з рослин раніше використані хімелементи, чим підвищують якість продукції.

    Отже, на 10 л. води беру 20 мл. препарату Мегафол + 15 мл. Кендал + 30 г. Плантафол (5 + 15 + 45; азот, фосфор, калій) + 20 г. Брексил Мікс (мікроелементи) + 10 г. Ферілен (хелат заліза). Цей «коктейль» ефективний при обробках не тільки саду, але і виноградника, ягідних (полуниця) і овочевих культур. Дуже важливо, при всіх обробках, додавати прилипач. Використовую прилипач фірми Валагро – Контроль ДМП. На додаток до своєї основної функції підвищення контакту препаратів з оброблюваною поверхнею, він виконує ще й дуже корисну функцію стабілізації кислотності води.

    любимица клапа

    Нормальна кислотність дуже важлива, оскільки саме вона підвищує якість обробки і засвоєння препарату. Названий приліпач дуже простий у використанні: потрібно додати його в воду перед використанням препаратів. Щоб кислотність була хорошою, вода, після додавання препарату, повинна забарвитися в ніжно-рожевий колір. При моїй лужній воді, я додаю 20 мл. Контролю ДМП на 10 л. води. Залежно від природних умов, кислотність води різна, тому кількість використовуваного препарату буде змінюватися. Даний набір препаратів бажано застосовувати кожні 10 днів, починаючи з травня і до вересня.

    Використовуючи ці препарати, ми зміцнюємо імунну систему рослин і відповідно підвищуємо опірність рослин до хвороб.

     

    ерді ботермо

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Гарних врожаїв!!!

    старкрымсон

    Рубрики: СТАТТІ

    Оставить комментарий

    Вы должны авторизоваться, чтобы оставить комментарий.